Έργα

Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία / Μεταφορές
Το αντικείμενο της προτεινόμενης Σύμπραξης αποτελείται από τη μελέτη, χρηματοδότηση, αναβάθμιση του υφιστάμενου Σιδηροδρομικού Άξονα Βορείου Ελλάδος, μέσω εργασιών ανακαίνισης σε σημεία όπου το δίκτυο έχει υποστεί σημαντικές φθορές, και συντήρηση του δικτύου στα προβλεπόμενα επίπεδα ποιοτικής λειτουργίας του. Ειδικότερα, η προτεινόμενη Σύμπραξη περιλαμβάνει την ανακαίνιση, αναβάθμιση και συντήρηση του Σιδηροδρομικού Άξονα Βορείου Ελλάδος, ο οποίος αφορά τα τμήματα γραμμής από: §   Έξοδο Σ.Σ. Στρυμώνα (Χ.Θ. 94+914 μ.Θ-Α) έως είσοδο του Σ.Σ. Αλεξανδρούπολης (Χ.Θ. 1+720 μ.Α-Ο), ενδεικτικού συνολικού μήκους 311.791 m. §   Έξοδο Σ.Σ. Πλατέως έως Σ.Σ. Ν. Καύκασος (Σύνορα – ΧΘ 201+877), ενδεικτικού συνολικού μήκους 164.327 m. §   Τμήμα γραμμής Μεσονήσι – Σ.Σ. Φλώρινας, ενδεικτικού συνολικού μήκους 5.645 m. Σύμφωνα με τα ανωτέρω, το συνολικό μήκος γραμμών που αποτελούν αντικείμενου του έργου υπολογίζεται ενδεικτικά 481.763 m
Αττική / Κοινωνικές Υποδομές - Παιδεία
Το αντικείμενο της προτεινόμενης Σύμπραξης περιλαμβάνει τη μελέτη (σύνταξη τυχόν επιπλέον μελετών), χρηματοδότηση, ανακατασκευή,  λειτουργία και τεχνική διαχείριση/συντήρηση, καθώς και υπηρεσίες ασφάλειας/φύλαξης και καθαριότητας, των φοιτητικών εστιών της Παλαιάς Φοιτητικής Εστίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.. Μέσω της υλοποίησης του Έργου η Αναθέτουσα Αρχή αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών εστίασης και σίτισης που θα επιτρέπει την ασφαλή και ποιοτική διαμονή των φοιτητών και του ακαδημαϊκού προσωπικού.
Θεσσαλία / Περιβάλλον - Νερό
Το αντικείμενο της προτεινόμενης σύμπραξης αποτελείται από τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση του σωληνωτού αρδευτικού δικτύου για την άρδευση των παρακείμενων στον ποταμό Ενιπέα πεδινών εκτάσεων των αγροκτημάτων Πολυνερίου, Σταυρού, Κατωχωρίου, Ελληνικού, Βρυσιών & Υπέρειας του Νομού Λάρισας, καθώς και Ορφανών, Φύλλου και Λεύκης του Νομού Καρδίτσας. Το έργο, ενδεικτικά, περιλαμβάνει επιμέρους έργα ανά αγρόκτημα ως εξής: 1.      Αγρόκτημα Ορφανών -        Δίκτυο ακαθάριστης έκτασης περί τα 8.400 στρ. με 8 υφιστάμενες γεωτρήσεις συνολικής δυναμικότητας περί τα 1.900 m3/h 2.            Αγρόκτημα Φύλλου -        Δίκτυο ακαθάριστης έκτασης περί τα 5.600 στρ. με 7 υφιστάμενες γεωτρήσεις συνολικής δυναμικότητας περί τα 1.050 m3/h -        Δίκτυο ακαθάριστης έκτασης περί τα 5.700 στρ. με 7 υφιστάμενες γεωτρήσεις συνολικής δυναμικότητας περί τα 1.050 m3/h 3.            Αγρόκτημα Υπερείων -        Δίκτυο ακαθάριστης έκτασης περί τα 5.650 στρ. με 5 υφιστάμενες γεωτρήσεις συνολικής δυναμικότητας περί τα 1.240 m3/h. 4.      Αγρόκτημα Πολυνερίου-Ελληνικού -        Δίκτυο ακαθάριστης έκτασης περί τα 6.900 στρ. με 10 υφιστάμενες γεωτρήσεις συνολικής δυναμικότητας περί τα 1.270 m3/h. -        Δίκτυο ακαθάριστης έκτασης περί τα 7.050 στρ. με 14 υφιστάμενες γεωτρήσεις συνολικής δυναμικότητας περί τα 1.255 m3/h. -        Δίκτυο ακαθάριστης έκτασης περί τα 9.500 στρ. με 21 υφιστάμενες γεωτρήσεις συνολικής δυναμικότητας περί τα 1.745 m3/h. -        Δίκτυο ακαθάριστης έκτασης περί τα 6.000 στρ. με 7 υφιστάμενες γεωτρήσεις συνολικής δυναμικότητας περί τα 1.070 m3/h. 5.      Αγρόκτημα Βρυσιάς και Κατωχωρίου -        Δίκτυο ακαθάριστης έκτασης περί τα 6.000 στρ. με 3 υφιστάμενες γεωτρήσεις συνολικής δυναμικότητας περί τα 1.200 m3/h. -        Δίκτυο ακαθάριστης έκτασης περί τα 6.500 στρ. με 6 υφιστάμενες γεωτρήσεις συνολικής δυναμικότητας περί τα 1.290 m3/h. -        Δίκτυο ακαθάριστης έκτασης περί τα 7.000 στρ. με 9 υφιστάμενες γεωτρήσεις συνολικής δυναμικότητας περί τα 1.275 m3/h. Για τα ανωτέρω δίκτυα θα κατασκευαστούν οικισμοί γεωτρήσεων, δεξαμενές αναρρύθμισης, αντλιοστάσια, υπόγειοι αγωγών προσαγωγής νερού από τις γεωτρήσεις στις δεξαμενές αναρρύθμισης, υπόγειοι αγωγοί πρωτεύοντος και δευτερεύοντος αρδευτικού δικτύου από τα αντλιοστάσια έως τις αρδευτικές μονάδες.
Κεντρική Μακεδονία / Περιβάλλον - Νερό
Το αντικείμενο της προτεινόμενης σύμπραξης αποτελείται από τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση του αρδευτικού δικτύου Αλμωπαίου μέσω ΣΔΙΤ. Η συνολική διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης θα είναι έως 25 έτη.Πιο αναλυτικά, το Έργο περιλαμβάνει:- Την εκπόνηση των μελετών εφαρμογής – κατασκευαστικών μελετών του Έργου.- Την κατασκευή αρδευτικού δικτύου και αναχωμάτων προστασίας.- Τη συντήρηση και τη λειτουργία του αρδευτικού δικτύου. Το αρδευτικό δίκτυο Αλμωπαίου προβλέπεται να καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες των καλλιεργούμενων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και πιο συγκεκριμένα στο βορειοδυτικό τμήμα της δυτικής πεδιάδας Θεσσαλονίκης/ Γιαννιτσών.
Αττική / Κοινωνικές Υποδομές - Παιδεία
Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή λειτουργία και τεχνική διαχείριση/συντήρηση, καθώς και υπηρεσίες ασφάλειας/φύλαξης και καθαριότητας νέων φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φυλής. Βασικό αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία νέων υποδομών, εστιάζοντας στη στέγαση, σίτιση και αναψυχή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Αναλυτικά πρόκειται να γίνει : §  Ανέγερση φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στην περιοχή Άνω και Κάτω Λίμνης του Δήμου Φυλής Οι εγκαταστάσεις των νέων κτιριακών μονάδων περιλαμβάνουν περί τους 1100 χώρους διαμονής φοιτητών.Η συνολική καλυπτόμενη επιφάνεια των χώρων φιλοξενίας  είναι περίπου 30.000 τ.μ. §   Ανέγερση νέου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Φυλής
Ιόνιοι Νήσοι / Περιβάλλον - Νερό
Κρήτη / Περιβάλλον - Νερό
Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή,  λειτουργία και τεχνική διαχείριση/συντήρηση αρδευτικών υποδομών στο νομό Λασιθίου της Κρήτης. Η συνολική διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης θα είναι 25 έτη. Ειδικότερα, η προτεινόμενη Σύμπραξη περιλαμβάνει την υλοποίηση αρδευτικών υποδομών στον Ν. Λασιθίου και συνίστανται: (α) Στην κατασκευή και λειτουργία χωμάτινης Λιμνοδεξαμενής στα Χοχλάκια του νομού Λασιθίου, με τα συνοδά της έργα (έργα προσαγωγής νερού και μεταφοράς στις αρδευόμενες εκτάσεις, οδοποιία κλπ.) με σκοπό την αποτελεσματικότερη κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των υφιστάμενων δικτύων του Παλαικάστρου και της Λαγκάδας της Δημοτικής Ενότητας Ιτάνου του Δήμου Σητείας και (β) Στην κατασκευή και λειτουργία του φράγματος Αγ. Ιωάννη – Ιεράπετρας Νομού Λασιθίου και των βασικών έργων αξιοποίησης αρδευτικού νερού (έργα προσαγωγής, έργα διανομής και έργα των δικτύων άρδευσης). Αυτό το τμήμα του έργου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προτεινόμενων έργων της μελέτης μικρών ταμιευτήρων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου για την αντιμετώπιση του προβληματικού υδρολογικού ισοζυγίου και της έλλειψης επαρκών ποσοτήτων νερού που απαιτούνται για την περαιτέρω ανάπτυξη της γεωργίας και του τουρισμού.
Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ιόνιοι Νήσοι, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα / Κοινωνικές Υποδομές - Άλλο
Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση των κτιρίων πέντε (5) Αστυνομικών Διευθύνσεων στην Επικράτεια μέσω ΣΔΙΤ
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη / Περιβάλλον - Νερό
Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία έργων απόληψης νερού από τον ποταμό Νέστο (φράγμα Τοξοτών) και τη διάθεση του στην πεδιάδα της Ξάνθης, με στόχο της κάλυψη των αναγκών άρδευσης της περιοχής και την ελαχιστοποίηση απόληψης υπόγειου νερού.   Το έργο αφενός αφορά στην κατασκευή των κύριων έργων για τη μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο στην Ανατολική πεδιάδα Ξάνθης με σκοπό την άρδευση. Αυτό αποσκοπεί στην αγροτική ανάπτυξη των περιοχών αυτών με τη χρήση επιφανειακών υδάτων, ώστε να διευκολυνθεί η αποκατάσταση των υπόγειων υδροφορέων. Το μέρος αυτό του έργου αποτελεί τον κορμό του δικτύου μεταφοράς νερού που απαιτείται για την εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών της περιοχής περίπου 56 χιλ. στρέμματα. Αφετέρου, το έργο αφορά στην κατασκευή των έργων μεταφοράς και διανομής της περιοχής Α2 (όπως απεικονίζονται στο χάρτη παρακάτω), η οποία είναι μια εκ των πέντε περιοχών στις οποίες έχει διαχωριστεί η πεδιάδα της Ξάνθης και περιλαμβάνει αρδευόμενες εκτάσεις περίπου 56 χιλ. στρεμμάτων (που αποτελούν το ~22% της συνολικής έκτασης) και παρουσιάζει τα σοβαρότερα προβλήματα υφαλμύρωσης.