ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

SANTORINI VALVIS VOLCANIC SPA της εταιρείας «ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΗ Α.Ε.»

Περιφέρεια:
Τομέας:
Απόφαση ΔΕΣΕ:
αρ. 92/2023
Φορέας Υλοποίησης:
ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΗ ΑΕ
Προϋπολογισμός:
€67.500.000 €
Περιγραφή Έργου:

Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπεται να αναπτυχθεί στη θέση Πλατύναμος στην περιοχή Βλυχάδας της νήσου Θήρας (Σαντορίνη) προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων κλασσικού τύπου και τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών σε έκταση 108.271,37τ.μ., συνολικής δόμησης 16.570 τ.μ. και συνολικής δυναμικότητας 166 κλινών. Το θέρετρο θα περιλαμβάνει:

·      πολυτελή επιπλωμένα διαμερίσματα και σουίτες αραιά χωροθετημένα στην έκταση μαζί με τα υφιστάμενα κτίρια και την υφιστάμενη προνομιακή βίλα. Κάθε ένας από τους χώρους διημέρευσης θα έχει τη δική του πισίνα και υπαίθριο ιδιωτικό χώρο.

·      συγκρότημα γευσιγνωσίας που θα αποτελείται από δοκιμαστήριο, κάναβες, κοιτώνες και φυσικά αποθήκες αγροτικού εξοπλισμού – πιθανότατα υπόσκαφες.

·      μια μικρή μονάδα επίδειξης για την εμφιάλωση και για τις λοιπές εργασίες του οινοποιείου και ελαιουργείου η οποία εξυπηρετεί δορυφορικά τις κάναβες.

·      χώρους  εστίασης (καφέ και εστιατόριο) που θα εξυπηρετούν το συγκρότημα. Ένας χώρος πλησίον της εισόδου - reception και ένας βόρεια για την υποστήριξη τυχόν εκδηλώσεων και μικρών συνεδρίων. Ο ένας θα είναι χώρος πρωϊνού και ο άλλος περισσότερο ως cafe-bar με δυνατότητα λειτουργίας ως εστιατόριο.

·      κεντρικό κτίριο του θέρετρου, το οποίο θα περιλαμβάνει reception, lobby, γραφεία, κοιτώνες βάρδιας, παρασκευαστήριο και τους προαναφερθέντες χώρους εστίασης.

·      πολυτελές SPA (υπηρεσίες ευεξίας, αναζωογόνησης, θαλασσοθεραπείας, λουτροθεραπείας, κλπ), το οποίο θα περιλαμβάνει μεγάλη εσωτερική πισίνα, σάουνα, χώρους θεραπείας, γυμναστήριο, hair and nail studio, μαζί με βοηθητικούς χώρους, αποδυτήρια και reception γραφεία και πωλητήριο καλλωπιστικών προϊόντων.

·      εστιατόριο και εξωτερικό pool bar.

 

Το κόστος της επένδυσης  ανέρχεται σε  67.500.000€ και από την υλοποίηση των ανωτέρω θα δημιουργηθούν κατά βιώσιμο τρόπο 75 νέες θέσεις εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Σχετικά έγγραφα: